Voorjaars en Najaars activiteit 2014

Tijdens onze ALV is deze nieuwe website geïntroduceerd aan de leden. We hopen hiermee iedereen op de hoogte te houden van onze leuke activiteiten.

Voorjaars activiteit - Vaasjes versieren

Op 12 april 2014 waren vele van onze leden in Oisterwijk aanwezig om samen de nieuwe voorjaarsactiviteit uit te werken. Het was de eerste keer dat we een hele zaterdag gepland hadden om dit met zijn allen te doen.

Joke en Thea, die de opdracht bedacht hadden pakten een aantal vaasjes uit die met verschillende kantjes waren omkleed. Er waren mogelijkheden genoeg: torchon kant, russisch kant, schneebergse kant, bloemwerk en wirwar. En als dat nog niet voldoende was, was er een patroon om naar eigen inzicht in te vullen. Je kon het jezelf moeilijk maken, maar wilde je het eenvoudig houden dan kon dat ook. Er werd gerommeld in de tassen om de garens en de kantklosspullen te voorschijn te toveren. En van de bedenkers kregen we een vaasje dat bij Ikea op de kop was getikt.

Iedereen was enthousiast en al gauw verschenen de patroontjes op het kussens. Tijd om het meegebrachtje boterhammetje te consummeren was er nauwelijks, maar het weer lokte toch de mensen naar buiten om daar te eten.
's Avonds verscheen het eerste versierde vaasje op de computer. Mooi werk  en een geslaagde dag waar met plezier op terug gekeken kan worden.

Tussendoor werden de werkstukjes van de ALV activiteit bekeken.En natuurlijk zijn er hele ijverig leden die daarnaast ook nog meer klossen. Het bestuur heeft besloten om dit er in te houden en in het najaar een gastdocent uit te nodigen.

Najaars activiteit met een workshop door Lidwien Roording

Het was een gezellige bijeenkomst waar hard gewerkt werd!

Lidwien Roording had een ontwerpje uitgezocht, dat in 5 uur klaar zou zijn. We kregen een pakketje van haar met daarin de opgewonden klosjes en een patroon voor een sieraad, dat als hanger of broche gedragen kan worden. Het bijzondere was dat het geklost werd met koperdraad, niet een koperkleurig draadje metaaldraadje maar puur en daardoor soepel! De zoon van Lidwien had al opgemerkt dat hij nu eindelijk begreep waarom al het koper langs de spoorwegen verdween. Iets klossen met 3 paren is niet moeilijk, maar het koper had af en toe zijn eigen willetje. Er was ook een keus uit verschillende soorten kraaltjes en steentjes om het geheel af te maken. Iedereen ging naar huis met weer een leeg kantkloskussen en een kunstig sieraad.